Monday, November 30, 2009

Siapa Tak Sayang Isteri

Sumber dari : Lilan Pautm's Photos Facebook

Alhamdulillah...masih ada SUAMI yang berjiwa PENYAYANG seperti ini...seakan tidak percaya bila membaca berita ni....sesungguhnya SATU DALAM SERIBU belum tentu dapat ditemui....sanggup sehidup semati...semoga mendapat barakah dari ilahi.




Tuesday, November 24, 2009

Menatap Matamu

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa

Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Tak tahu kenapa tiba2 suka nak dengar lagu ni....merasakan alangkah bahagia jika ada perasaan sebegini hadir dalam diri ni.......tapi semuanya adakah menjadi SATU KENYATAAN....hanya ALLAH sahaja yang tahu...
video

Monday, November 23, 2009

Andai Ku Tahu

Ungu - Andai Ku Tahu

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai Ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan kau ambil nyawaku

Aku takut
Akan semua dosa-dosa ku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Mungkin tahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu

Ampuni aku
Dari segala dosa2 ku
Ampuni aku
Menangis minta tobat PadaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu



video

Thursday, May 21, 2009

Doktor oh doktor

Target hari ni menyiapkan slide presentation Fault Tree Analysis...alhamdulillah hampir mencapai target walaupun bukan 100%

Jam 4 ptg pergi berjumpa doktor kerana masalah kegatalan kulit...mmm teramatlah sulitnya kerana doktor enggak bisa berbahasa enggeris.....tensen terasa....ketensenan makin bertambah bila big boss mengomel lak....aduii sungguht tidak menyenangkan jiwa sungguh berjumpa doktor...rasa menyesal berjumpa doktor pun ada kerana kerenah big boss...nasib2

last2 doktor bagitahu kena pie klinik yg lebih specifik...rupa2nya kat Japan ni klinik dia mengikut kategori...so lepas ni kena pie klinik kulit dan klinik tulang....mmm masalah lagi nanti...harap2 ada le doktor pandai kecek english

hidup ini takkan sunyi dari dugaan dan cobaan...so tawakallah dalam menghadapinya

Wednesday, May 20, 2009

Catatan pertama

Pertama kali nak menulis dalam blog....agak janggal rasanya..maklumlah tak pernah buat luahan perasaan tak tentu rasa secara online hehehe...

PhD...sesuatu yg amat memberatkan otak fikiran dan urat saraf....sangat memenatkan....tempoh pengajian ada lagi...sampai 2012..Ya ALLAH berilah aku kekuatan untuk meneruskan perjuangan dalam mencari ilmu ini....

Kehidupan di Japan...mula2 dulu memang rasa tak seronok lansung...byk sangat peraturan...dengan cuaca, bahasa nak komunikasi (ni memang msalah besar sampai loni, dok pandai2 lagi kecek jepun) dan cara hidup dia org...lama2 dah terbiasa...hampir 7 bulan disini, rasanya dah boleh terima dengan keadaan sekeliling...alhamdulillah....kawan2 melayu pun ramai kat Koganei ni...so tak delah rasa kesunyian sangat disini

Aqilah...puteri sulungku ini...sekarang ni sungguh banyak cakap...hanya dia yg faham apa yg di perkatakan....harap2 jiran jepun tak marah sebab dia selalu bising ngan ngomelannya.....sudah pandai merajuk hehehe...lawak tengok bila dia merajuk.....berjalan belum pandai2 lagi mmmm entah aaa bila nak pandai...satu lagi...giginya masih 2 batang..tu pun bahagian bawah je yg ada hehehehe lawak betul dia ni...

mmm Fault Tree Analysis and Rigorous Review sedang menunggu untuk di telaah..so stop dulu disini